Невероятен кайсиев сладкиш с крема сирене

04/06/2017
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395619515
"Уникална комбинация от вкусове и аромати, която ще плени сърцето ви "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 306
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този сладкиш се получава страхотно пухкав, мек и вкусен. Пълнежът от сирене му придава изключителна свежест, а кайсиите балансират с вкус и аромат. Идеален е за консумация към следобедното кафе или чай и е достатъчно атрактивен за споделяне с близки гости и приятели.

Чаената чаша е с вместимост 250 мл, тавичката е правоъгълна с размери 32/20/7, може да използвате и кръгла с диаметър не повече от 28 см.

В купа разбийте яйцата със захарта до кремообразна смес. Добавете на тънка струя олиото, продължете да разбивате и накрая сипете киселото мляко.

В друга купа пресейте брашното с бакпулвера, ванилията и какаото.

Съединете сухите и течните съставки като разбърквате с дървена лъжица до получаване на гъста хомогенна смес без брашнени бучки.

Измийте и почистете кайсиите, разполовете ги и махнете костилката.

В купичка разбийте крема сиренето със захарта, добавете заквасената сметана и ванилията. Получава се гъста млечна смес.

Загрейте фурната на 170 градуса. Сложете в тавичката хартия за печене, изсипете кексовата смес.

Със супена лъжица загребвайте по малко от млечната смес и поставяйте от нея на места върху кексовата смес, без да бъркате и да натискте, а отгоре наредете половинките кайсии.

Сложете тавичката във фурната и печете сладкиша за около 35 минути или до суха клечка.

Извадете готовия сладкиш и го оставете върху метална скара да се охлади. Поръсете с пудра захар и нарежете на парчета.подобни рецепти тук

5 14
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар