Питки-пица

04/06/2017
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф717302144
"Нито питка, нито пица - а вкусни питки-пици - любимите на цялото семейство "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо470
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се слага прясното мляко, олиото и маята. Разбъркват се, докато маята се разтвори. След това се добавят захар и сол. Отново се разбъркват. Брашното се добавя по малко и постепенно.

Омесва се меко и незалепващо тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 1 час. След това от тестото се откъсват топки с големина на мандарини. Нареждат се в тава, предварително покрита с леко намаслена хартия за печене.

Топките се нареждат не много близо една до друга. Взема се малка чаша за ракия, обикновена, с дъното на която се притискат всички топки по средата, така че да се вдлъбнат хубаво навътре.

Във вдлъбнатата част се слагат колелца домати, малко ситно нарязан кренвирш. Краищата на тестото се намазват с разбит жълтък. Накрая се поръсват със сусам и кашкавал. Пекат се във загрята фурна на 180 градуса.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар