Пиле Уелингтън

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Пиле Уелингтън1 / 7
06/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"За впечатляващи резултати трябва да положите и малко усилия, но те си струват - гарантираме за резултата"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 200 г
  • пилешко месо - 500 г гърди
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - на вкус
  • крема сирене - 125 г
  • горчица - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • гъби - 5 броя
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • яйца - 1 брой
  • вода - 1/2 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • брашно
  • галета
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете пилешкото с подправките на вкус. Разбийте горчицата с крема сиренето и загрейте 2 с.л. зехтин в тиган. Сложете пилешкото да се запържи за секунди, колкото да се запечата.

Лука и гъбите нарежете на тънки филийки и скълцайте ситно чесъна. Добавете ги към запърженото пилешко накрая и изчакайте да омекнат. След това извадете месото и добавете скълцания магданоз. Овкусете с малко подправки.

Запечатаните пилешки филета добре намажете с пастата с горчица. По желание от пилешкото и пастата може да направите кайма и така да я разстелите върху тестото.

Върху набрашнен плот разточете леко бутертестото. Поръсете го отвътре с галета и подредете пилешкото по дължина. Отгоре наръсете с гъбения сос и загърнете добре тестото, прилепвайки краищата с малко вода.

Прехвърлете пакета в намазнена тава и сложете да се пече в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.

Щом пиле Уелингтън е почти готово, намажете го с разбитото с 1/2 с.л. вода яйце. Върнете във фурната за 3-4 мин.

При поднасяне нарежете пиле Уелингтън на отделни филии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
510
43
31
20
10
Дай твоята оценка: