Печурки на жар във фолио

05/06/2017
Албена Атанасова
отАлбена АтанасоваПомощник Готвач98122282
"Само който разбира, може да бере гъби в гората, а ние знаем как да ги приготвим на жар "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо294
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • печурки - 500 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват добре, отчупват им се пънчетата.

Всяка гъба се посолява и се накапва с чист зехтин. Добавя се черен пипер на вкус и по желание червен пипер.

Гъбките се подреждат в лист алуминиево фолио по 3-4 гъбки наведнъж. Увиват се в още един лист фолио, защото са много нежни.

Подготвя се жарта. Увитите гъби се нареждат върху нея. Пекат се 4-5 минути от едната страна. След това се обръщат и се пекат още 2-3 минути.

Изваждат се, оставят се 15-20 минути, за да се задушат и след това са готови за консумация.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар