Лодки от тиквички с пушено пуешко месо и кайма

07/06/2017
РАГ
отРАГПомощник Готвач204710
"Импровизирана вечеря, с който ще пожънете такъв успех, че всички ще ви искат рецептата "
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо171
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и нарежете 2 връзки зелен пресен лук. Запържете го с олио. Измийте и разрежете на 2 половини тиквичките. Издълдайте ги като лодки. Осолете ги.

Нарежете издълбаните части на ситно и добавете към лука. Размесете каймата с вода до получаването на хомогенна смес. Изсипете я при лука и тиквичките и бъркайте, за да остане раздробена.

След това добавете доматите от консерва. Като изврат добавете червен пипер. Измийте почистен бял ориз и разбъркайте с останалите продукти.

Добавете сол и черен пипер. Оставете да къкри. Нарежете на ситно връзка магданоз и пуешкото на кубчета. Добавете ги. В подходяща тава подредете "лодките".

Напълнете ги с получената смес. Налейте вода, толкова колкото смятате да поеме ориза. Печете около час на 200 градуса.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар