Тортиля с пуешко в доматен сос

06/06/2017
РАГ
отРАГПомощник Готвач204710
"Изненадайте гостите със сочна тортия - а те със сигурност ще се влюбят в мексиканската кухня "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо159
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме брашното със сол на вкус и вода и замесваме тесто. Ако е прекалено сухо добавете още малко водичка. Покрийте с кърпа и оставете 20-тина минути да почине. Разделете тестото на 7 равни топчета.

Слагаме всяко топче между два пласта фолио и разточваме на тънки кръгчета. Изпичаме тортилите върху нагорещен незалепвач тиган или сач по една минута от двата края.

Нарежете месото на късчета. Овкусете със сол, черен пипер и чубрица. Запържете до златисто в зехтин. Добавяме доматите и оставяме да изврат.

Ако тортилите са изстинали ги притопляме на тигана намазан с малко масло.

Подреждаме по един пласт рукола, пуешка плънка и нарязана на кръгчета моцарела. Сервираме.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар