Ангелски сладки

06/06/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор538355343
"Ангелски вкус, който обещава да ви пренесе в Рая "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 919
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца – 1 бр.
  • масло – 250 г
  • захар – 150 г
  • прясно мляко – 50 мл топло
  • брашно – 3 ч.ч.
  • бакпулвер – 1 ч.л.
  • ванилия – 2 бр.
  • пудра захар - за поръсване
  • шоколад – няколко парчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа налейте разтопеното масло, захарта и яйцето, разбийте много добре и внимателно налейте топлото мляко на струя и добавете ванилиите.

Смесете брашното с бакпулвера и добавяйте поетапно към сместа, като бъркате докато получите меко маслено тесто, отделящо се от купата при бъркане.

Завийте тестото със стреч фолио и го поставете в хладилник за около 30 минути.

Пригответе си тави постлани с хартия за печене и с пош или щприц с подходящ накрайник оформете сладките на различни фигури - розички, гъсенички или кръгчета, като на някои от тях поставите парченце шоколад.

Печете оформените сладки в предварително нагрята фурна на 180 градуса до лек златист загар, това става бързо затова не се отделяйте от фурната.

Извадете изпечените сладки и след като изстинат поръсете леко с пудра захар.

По време на печенето се разнася неустоим аромат на прясно изпечени сладки, в който ще се влюбите.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар