Тутманик със сирене, кашкавал и чубрица

06/06/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру201884573414
"Денят обещава да бъде повече от чудесен, щом закуската е тутманик със сирене, кашкавал и чубрица "
Приготвяне60 мин.
Готвене25 мин.
Общо85 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо878
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в хладката вода със захарта и 1 с. л. брашно на кашичка и оставяме да бухне. Сипва се в типовото брашно в средата, добавят се и останалите продукти, замесва се средно меко тесто, да не лепне.

Намазва се с олио и оставяме 30-40 минути да втаса. През това време се натрошава сиренето в купа, добавя се настърган кашкавал и ронена чубрица, разбърква се и плънката е готова.

Тестото се разточва на правоъгълна кора с размери 40 на 33 см и намазваме с олио. Отгоре разпределяме плънката и нарязваме на шайби, като двата края се запазват за в средата.

Нареждат се с рязаната част нагоре, в центъра поставяме двете крайчета и още две шайби. Оставя се да почине за 15 минути, намазваме с разбит жълтък с 1 с. л. олио и поръсваме сусам.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 25 минути, като към края се покрива с фолио да не прегори.

Чудесна закуска за всеки ден!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!