Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Кебап»Кебап от пуешко месо с ориз

Кебап от пуешко месо с ориз

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Кебап от пуешко месо с ориз
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
06/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Свежи идеш за вашата трапеза - ефектен кебап, който заслужава ГигаЛайк"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - от бут
  • магданоз - 5 стръкчета
  • пресен лук - 3 стръка
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 50 г
  • масло - 20 г за ориза
  • зехтин - 1 с.л. за ориза
  • домати - 1 консерва
  • ориз - 120 г сварен
  • червен пипер
  • захар - щипка
  • чубрица - щипка
  • мащерка - 2 стръкчета
  • чесън - 1 скилидка
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 1 глава
  • лук - 1 глава
  • бульон - 1 литър домашен пилешки
  • За декорация
  • копър - стръкче
  • магданоз - стръкче
  • пресен лук - перца
  • зелена салата - 1 лист
  • маслини - зелена и черна
  • яйцa - сварено
  • краставици
  • чушки - 1 червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства от тлъстините и се нарязва на кубчета.

Зеленчуците /морков, лук и целина/ се измиват, почистват и нарязват на ситни кубчета.

Месото задушаваме в 100 мл от бульона в подходящ съд, като се подправя само с пипер. Добавяме и малко чесън.

Когато то се задуши, се добавят и зеленчуците. Разбъркваме добре и добавяме няколко парченца масло.

Следват пресните и ароматни подправки - мащерка, чубрица и магданоз. Посоляваме. Прибавяме доматите от консерва плюс щипка захар.

Като заврят доматите, изливаме останалият бульон, така че да покрие месото и зеленчуците. Оставяме ястието да къкри на слаб огън, до готовност.

В тиган с малко масло и зехтин, слагаме предварително сварения ориз.

Сервираме ястието, гарнирано с оформено човече от ориз. Аранжираме с пресни зеленчуци и зелени подправки.

Външният вид на поднесените ястия играе огромна роля за първоначалното възприятие у детето.

Да се постараем още от най-ранна детска възраст да възпитаме у него вкус към храната, която да бъде разнообразна и здравословна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Карина Жекова
Карина Жекова
Разкошна визия! Поздравления!
06.06.2017 14:36
1
1
Покажи всички подкоментари
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Благодаря Ви! Важна е щипката любов и уважение.
06.06.2017 12:24
2
Станислава Армянова
Станислава Армянова
Поздравления! Изглежда невероятно :)
06.06.2017 12:16
2