Здравословна салата с пуешко филе

06/06/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaГотвач411171437
"Заедно ще превърнем приготвяне на вкусна и здравословна храна в мисия "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо926
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкото филе се обработва топлинно с кожата, затова го почистваме само от сухожилията.

Загряваме тиган, в който сипваме 1 с.л. зехтин. Изпържваме месото от двете страни, като го поръсвате със сол и черен пипер.

Приготвяме го до златисто, като внимаваме да не стане прекалено сухо.

Главата чесън я увиваме в парче алуминиево фолио и го запичаме за 10-15 минути на 200 градуса.

През това време сваряваме яйцата. Ореховите ядки сме накиснали от вечерта, като сме им сменили на два-три пъти водата.

За дресинга смесваме лимоновия сок и горчицата, овкусяваме със сол и черен пипер.

Добавяме меда и зехтина на струйка. Обелваме чесъна и го пасираме. Разбъркваме дресинга, докато се получи хомогенна смес.

В салатиера слагаме накъсаните на едро айсберг и листата от зелената салата.

Към тях добавяме лука, чушката и репичките. Преди да сервираме, заливаме с дресинга и смесваме внимателно.

Разпределяме в чинии. Поръсваме с ореховите ядки, крутоните и разрязани на четвъртинки сварени яйца.

Отстраняваме кожата от пуешкото месо, което режем на филийки от по 1 см.

Подреждаме го върху салатата. Аранжираме със ситно нарязан магданоз и маслина.

Съвет: Отстранената запържена кожа от филето можете да нарежете на парченца и да я запечете във фурната.

Чудесно вкусово допълнение към салатата, за почитателите на чипс от запечена пуешка кожичка.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар