Кайсиево мляко с ориз

Емилия ИвановаЕмилия Иванова
Чирак
161145857
Кайсиево мляко с ориз
Снимка: Емилия Иванова
1 / 2
06/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"От 1 до 10 това кайсиево мляко с ориз получава оценка ... 12"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 4 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • кайсии - 10 бр.
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитият ориз с водата се слага да се вари в тенджера. Разбърква се често. В паузите между разбъркванията кайсиите се нарязват на дребно. Може и да се пасират, но лично аз ги предпочитам на парченца.

Ако млякото (пастьоризирано или предварително сварено) е студено, се слага в друга тенжера да се стопли. Идеята е, че студеното мляко удължава времето за готвене.

Когато оризът поеме повечето от водата, се добавят млякото, захарта и ванилията. Бърка се непрекъснато, докато ориза се свари.

Дръпва се от котлона, оставя се да се поохлади за около 15 минути, добавят се кайсиите, разбърква се, разсипва се в подходящи купички и се поръсва с канела.

Сервира се студено.

Ако кайсиите не са много сладки, може да се увеличи количеството на захарта в рецептата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: