Пикантно пуешко филе върху канапе от спаначени коренчета

06/06/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач235107215
"Както са полегнали на това канапенце тези филенца, как да не хапне човек с апетит?"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо450
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо обработваме филето, като отстраняваме кожата му и всички жилки и мазнини.

Приготвяме три дълбоки чинии. В една сипваме брашното с набухвателя. В другата разбиваме едно по едно яйцата яйцата и овкусяваме с шипка сол. В третата чиния слагаме галетата, смесена с настъргания пармезан и семената от сусам.

Подправяме със сол и черен пипер, чилито, капваме и малко зехтин. Разбъркваме до получаване на хомогенна смес.

Приготвяме плоска тава с хартия за печене, намазана със зехтин.

Овалваме всяко парченце месо първо в брашното, след това в яйце и накрая в сместа с галета.

Подреждаме филенцата в тавата и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса 18-20 минути. Изваждаме ги и ги оставяме да се охладят.

За салатата почистваме спаначените коренчета. Измиваме ги добре и ги бланшираме за 5 минути във вряща подсолена вода. Желателно е да не ги преваряваме, за да се усети хрупкавият привкус. Шокираме ги под студена вода, за да прекратим процеса на варене и ги отцеждаме в гевгир.

Счукваме скилидката чесън в хаванче с малко сол. Прибавяме на тънка струйка зехтина и разбъркваме енергично. Подправяме с лимоновия сок.

Заливаме охладените спаначени коренчета със сместа. Гарнираме ги с магданоз и запечени бадемови ядки.

Сервирайте филенцата върху канапе от спаначената салата. Гарнирайте с резенче лимон и зелена маслина.

Съвет: Винаги купувайте сурови ядките и ги запичайте в домашни условия. Независимо дали ще ги консумирате сурови или запечени ги накисвайте предварително във вода от вечерта.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар