Шишчета от пуешко месо със зеленчуци

06/06/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач235106214
"За тези уникални шишчета никой няма нужда от втора покана, нали "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо220
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкото месо почистваме от кожата и жилите. Нарязваме на парчета и смиламе в блендер. След като извадя смляното месо блендирам и лука.

В подходящ съд смесваме готовата кайма, зехтина, яйцето, галетата и лукът.

Овкусяваме със сол и черен пипер. Омесваме каймата. От нея оформяме кюфтенца с големината на пинг-понг, като потопяваме ръцете си във вода, за да не лепнат от сместа.

Измиваме и подсушаваме картофите. Внимателно ги изрязваме, с помощта на нож и оформяме като гъбки. Посоляваме ги.

Подреждаме кюфтенцата и картофите в тава, постлана с хартия за печене. В предварително загрята фурна запичаме за около 20 минути на 200 градуса.

Изваждаме ги от фурната и оставяме настрана. Измиваме чушките и ги подсушаваме.

Нарязваме ги на резенчета, с дебелина 1 см. Готови сме да подредим шишчетата. Запичаме ги на грил тиган за 6 минути.

Приготвяме салатата от изброените продукти. Заливаме със зехтина и лимоновият сок. Посоляваме и поръсваме със семена от мак.

Сервираме шишчетата в чинии върху зелената салата.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар