Пилешки бутчета с топено сирене, бекон и гъби

07/06/2017
"Безапелационно най-вкусното пилешко, което сме опитвали - сега е ваш ред да му се насладите "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 541
  • Преглеждания за месеца284
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се покриват с вода в тенджерка с малко сол. Сваряват се за 20 минути и се отцеждат добре. В тавичка сипваме отцедените гъби.

Бутчетата поръсваме с къри, черен пипер и всяко се завива с лента бекон, която се разделя през средата на две ленти. Нареждат се върху гъбите.

Топеното сирене се нарязва на парченца в купа и заливаме с 1 ч. ч. горещ пилешки бульон от сварените бутчета.

Много добре се разбърква на кашичка, опитва се как е на вкус, ако има нужда се добавя сол и черен пипер и сипваме в тавата. Отгоре поръсваме с нарязан ситно магданоз и настърган кашкавал.

Печем в загрята фурна 180 градуса до зачервяване около 25 минути. Поднасяме с пресни зеленчуци и резен лимон.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар