Рогче-хапка

07/06/2017
Viktoriya
отViktoriyaПомощник Готвач82691
"И така хапка по хапка всички рогчета изядохме "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо671
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме маята заедно със солта и захарта. Разбъркваме и оставяме да се разтопят. Прибавяме олиото и единия белтък (жълтъка го оставяме за намазване накрая).

Загряваме прясното мляко и водата. Сипваме ги при маята и разбъркваме. В голяма купа пресяваме брашното и изсипваме течната смес. Замесваме меко тесто и оставяме да втаса за 30 минути.

Правим плънка, като разбиваме яйцата със сиренето и изварата. Измиваме и режем на ситно. Добавяме магданоза в плънката. Поръсваме с малко сол и разбъркваме.

Тестото разделяме на две части, като едната е по-голяма. Разточваме първо голямата топка с по-голям диаметър от тавата, която ще ползваме. Мажем с олио тавата и поставяме първия лист.

Изсипваме цялата плънка и разпределяме равномерно върху тестото. Разточваме и втората част от тестото и с нея покриваме плънката. Притискаме леко крайчетата на тестото. Оставяме да втаса на топло.

Разделяме на малки продълговати рогчета. Мажем с разбит жълтък и слагаме отгоре на няколко места масло. Печем до готовност в предварително загрята фурна.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар