Пълнено пиле с челядинки в гювеч

07/06/2017
Viktoriya
отViktoriyaПомощник Готвач967101
"Вкус и аромат, които никога няма да забравите "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 040
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме пилето, измиваме и овкусяваме с готовата подправка. Киселото зеле го режем на ситно. Обелваме лука и го нарязваме на кубчета.

Едната глава запържваме заедно със зелето за 5-6 минути в мазнина. Добавяме червен пипер и червените чушки.

Отделно запържваме другата глава лук заедно с почистения ориз и гъбки. Овкусяваме ги със сол, черен пипер, кимион и щипка червен пипер.

Добавяме чаша вода, за да набъбне малко. В гювеч пълним пилето само с ориз. Отстрани слагаме киселото зеле и поръсваме с малко суров ориз.

Печем под капак във фурна на 200 градуса за 1. 30 -2 часа. Сервираме още докато е горещо и къкри!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар