Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пролетни Рулца»Побългарени пролетни рулца

Побългарени пролетни рулца

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Побългарени пролетни рулца
Снимка: Рая Андонова
1 / 4
07/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Свежи рулца с два вида плънка и една подробна рецепта, която ще превърне готвенето им в удоволствие"

Необходими Продукти

  • I вариант
  • кори за баница - 4 листа
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 зелена
  • целина - 1 стрък
  • салата айсберг - 2 листа
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • олио
  • оцет
  • сол
  • шарена сол
  • II вариант
  • кори за баница - 4 листа
  • ориз - 50 г
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1/2 зелена
  • гъби - 300 г мариновани
  • целина - 1 стрък
  • царевица - от консерва
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • олио
  • оцет
  • сол
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Морковът, пиперката, целината и айсбергът се нарязват на тънки лентички. В сгорещено олио се запържват морковът, пиперката и целината. Похлупват се с капак и се оставят така за няколко минути.

2. След това се добавя сол и се оставя за още малко. 2-3 минути по-късно се прибавя и доматеното пюре и се разбърква добре. Капва се малко оцет и се добавя шарена сол. Разбърква се добре. Слага се и нарязаният айсберг и се разбърква отново. 1 минута по-късно се сваля от котлона и започва навиването на рулцата.

3. Всеки лист се разделя напреки на две. За едно рулце се ползва едната половина от листа. Навиването става от късата страна. Там се слага част от плънката, но да не стига краищата на кората. Завива се веднъж напред и след това от двете страни по веднъж, за да не изпада плънката. След това навиването продължава напред, прави се стегнато рулце. Това се повтаря с всички рулца.

4. В тава се слага хартия за печене и се нареждат рулцата. Всяко едно се намазва с малко олио. Пекат се на около 170 градуса 15 минути или докато станат златисти отгоре.

5. Изваждат се и ако отдолу са неопечени, се обръщат и се връщат обратно във фурната за още 10-15 минути.

II вариант

1. Оризът се измива и се сварява в малко вода и сол до степен да е почти готов. Разбърква се с малко шарена сол. Морковът, пиперката и целината се нарязват на тънки лентички. Гъбите се нарязват също на малки парченца/лентички. В сгорещено олио се запържват морковът, пиперката и целината. Покриват се с капак и се оставят така за няколко минути.

2. Добавя се сол и се оставя за още малко време. 2-3 минути по-късно се добавя доматено пюре и се разбърква добре. Капва се малко оцет и се добавя шарена сол. Разбърква се добре и до 1-2 минути се сваля от котлона.

(Нататък се следват стъпки 3-5 от първия вариант.)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: