Пилешки дробчета на шиш

07/06/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор533547451
"Пожелаваме ви приятни моменти с най-вкусните пилешки дробчета на шишче на света "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо755
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Старателно почистваме и измиваме дробчетата. Оставяме ги да се изцедят много добре и след това подсушаваме.

Пипера нарязваме през средата и след това на още две половинки. Лука изчистваме от люспите.

Първо го режем на две и след това всяка половинка на още четири. Готовите вече подсушени дробчета режем на еднакви хапки. Овкусяваме със черен пипер и чубрица.

Вземаме шишчето нанизваме първо от дробчетата, парченце лук, парче пипер, след него парченце от пилешкия дроб и така докато се запълни шишчето.

Включваме скарата и чакаме да се загрее добре.

След като е готова, предварително намазваме самите шишчета с олио - (по този начин пилешките дробчета не залепват на самата скара).

Подреждаме ги върху скарата, като завъртаме често, за да се изпекат равномерно от всички страни.

Предварително не ги посоляваме, а след като ги премахнем от скарата, защото солта ще направи пилешкия дроб твърд и сух.

Сервираме още докато са топли с подходяща салата.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар