Черешово тирамису

07/06/2017
"Разкошен десерт, който ще ви спечели титлата истински кулинарен гуру "
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
27 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 563
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена27

Необходими Съставки

  • маскарпоне - 250 мл
  • сметана - 200 мл за разбиване
  • жълтъци - 3 бр.
  • череши - 300 г
  • марсала - 150 мл (ликьорно вино)
  • кафе - 150 мл студено
  • кафява захар - 2 с.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • канела - малко парче
  • бишкоти - 10 - 12 бр. Савоярди
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сложете почистените от костилките череши в малка тенджерка. Налейте виното, добавете 2 с.л. кафява захар и парчето канела, сварете плодовете около 10 минути. Отстранете съда от котлона и охладете.

Извадете плодовете, а течността прецедете. Излейте кафето в нея.

Пастьоризирайте жълтъците по следния начин: Сложете ги в малък съд, потопен във вода. Загрейте на котлона, като бъркате енергично жълтъците с телена бъркалка докато се сгъстят. Внимавайте да не ги направите на трохи. Отстранете и охладете.

В голяма купа разбийте маскарпонето с 2 с.л. пресята пудра захар. В друга купа разбийте на твърд сняг охладената сметана.

Към маскарпонето прибавете първо жълтъците, разбивайки с миксер. След тях на порции добавете сметаната. Хомогенизирайте добре получения крем.

Потопете една по една бишкотите в смесеното вино и кафе и ги наредете в подходящ съд. Разпределете отгоре черешите и върху тях изсипете крема. Оставете си малко от него и с щприц украсете тирамисуто. Поръсете с какао.

Оставете сладкиша в хладилник за 5-6 часа!подобни рецепти тук

5 14
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар