Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Слоесто хлебче

Слоесто хлебче

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Слоесто хлебче
Снимка: Мария Симова
1 / 2
07/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Пласт по пласт, хапка по хапка и на душата ви става хубаво"

Необходими Продукти

  • вода - 300 мл топла
  • зехтин - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 500 г
  • мая - 10 г прясна
  • семена - микс от слънчоглед, сусам и мак
  • масло - 50 г разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от топлата вода, зехтина, солта, разтворената мая със захарта и брашното. Завийте тестото със стреч фолио и оставете да удвои обема си за около час.

Разточете тестото на правоъгълна кора, намажете я с разтопеното масло и поръсете със семената.

Разделете кората на три равни части и ги положете една върху друга. От тях изрежете ленти с ширина 3 см и ги наредете изправени във форми за кейк, намазани с масло.

Покрийте формите със кърпа за около 30 минути, след което ги поставяте в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: