Рогчета с пастет

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Рогчета с пастет
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
08/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Солени рогчета, които можем да хапваме на закуска, обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 100 мл
  • маргарин - 50 г
  • яйца - 2 бр. (едното за намазване)
  • брашно - 400 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • кашкавал - 200 г
  • шунка - 200 г
  • пастет - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се разтопеното масло с прясното мляко и 1 яйце. Прибавя се бакпулверът, смесен с брашно, щипка сол, щипка захар.

Месите тестото и оставате да втаса. След това точите съвсем тънко и отрязвате ивици с размера, който искате да получите за рогчтета.

Намаслявате тестото с мазнина по избор. В средата на всяка ивица слагате кашкавал и шунка на лентички и навивате като фуния. В отворената част на фунията слагате по 1 ч.л. пастет.

Нареждате в тавичка застлана с хартия за печене получените рогчета и ги намазвате с второто яйце.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: