Баница в тиган

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Баница в тиган1 / 2
09/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
"Вкусна баница може да приготвите не само във фурната, но и на тиган, стига да знаете как!"

Необходими Продукти

  • кора - 1 домашно точена за баница
  • яйца - 2 броя
  • спанак - 100 г или праз
  • сирене - 100 гр
  • кисело мляко - 2 с.л
  • олио - 5 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете спанака/праза и ги накълцайте ситно. Разбъркайте го добре с предварително разбитите яйца, натрошеното сирене, киселото мляко, 5 с.л. олио и бакпулвера.

Изрежете от кората кръг, който е малко по-голям от горния диаметър на тигана. Останалата кора разделете на три еднакви части. Долната част на тигана трябва да е около 20 см диаметър.

Подмазнете тигана и сложете голямата кора, като краищата й трябва да провиснат извън тигана. Намажете я отгоре с още олио или масло. Върху нея сложете първата от трите малки кори и пак намазнете.

Разпределете 1/2 от плънката, втората от трите кори, намазнява се, останалата плънка и най-отгоре третата кора. И тя се намазнява, загръща се с краищата на най-долната кора и пак се намазнява.

Така приготвената баница се пече на загрян умерен котлон. Щом се зачерви от долната страна, я обърнете с помощта на чиния и я сложете да се изпече и от горната страна.

Прехвърлете готовата баница в тиган в чиния и я напръскайте с вода, като я запарите с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
58
42
31
20
10
Дай твоята оценка: