Гарнирани банани

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Гарнирани банани
Снимка: Мария Симова
1 / 2
08/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Вкусен десерт ще приготвим, толкова вкусен, че ще отложите диетата за неопределено време"

Необходими Продукти

  • за блата
  • белтъци - 1 бр.
  • захар - 50 г
  • за крема
  • лешници - 2 с.л. смлени
  • лимонов сок - 0. 5 ч.л. прясно изцеден
  • течна сметана - 0. 5 ч.ч.
  • инстантно кафе - 0. 5 ч.л.
  • банани - 2 бр.
  • шоколад - 50 г
  • лешници - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете бананите и ги поставете върху хартия за печене и ги очертайте по контурите с молив.

С помощта на миксер разбийте белтъка със захарта на гъст крем и разпределете го върху вътрешната страна на очертаните контури. Поставете хартията в тава и печете в предварително нагрята на 120 градуса фурна за около 40 минути.

В купа прибавете сметаната, кафето, лешниците и разбийте на пухкав крем, като добавяте и лимоновия сок при разбиването.

С помощта на шприц разстелете равномерно крема върху изпечените и охладени блатове за бананите.

Върху крема поставете обелените банани и ги полейте с разтопения на водна баня шоколад с лъжичка.

Накрая поръсете със счуканите на едро лешници, сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: