Вързопчета от многолистно тесто с карамелизирани кайсии

08/06/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач254114243
"Когато искате да направите комплимент на някого, приготвене специално за него вързопчета от бутер тесто "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо327
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избирам едри и здрави плодове. Измивам ги и отстранявам костилките. 1/3 от тях нарязвам на кубчета, а другата на резенчета. Карамелизирам захарта и маслото. Добавям кайсиите, стафидите и алкохола.

Прибавям предварително запечените и смлени бадеми и оставям пълнежа настрана, за да се охлади.

В купичка разбъркваме яйцето, пудрата захар и сметаната. Овкусяваме с ванилия и лимонова кора.

Плънката ни е готова, затова се заемаме с вързопчетата от многолистното тесто. Слагам тестото върху лист хартия за печене. Нарязвам го на 12 квадрата.

В средата слагам лъжичка от кайсиевата плънка /като предварително отделям в сух съд кайсиевите резенчета/, а върху нея малко от сметаната.

Прихващам четирите крайчета и ги слепвам. Получава се вързопче. С готварската ножица клъцвам до половината крайчетата му и подгъвам навътре като тичинка на цвете.

Загрявам фурната на 200 градуса и изпичам сладкишите за около 25 минути докато се зачервят приятно. Изваждаме от фурната и оставям да се охладят.

Малък трик - по време на процеса на печене връхчето на вързопчето се отваря. Именно в този отвор подреждам карамелизираните резенчета кайсия. Сервираме ги охладени, поръсени с пудра захар.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар