Уникален плодов сладолед на клечка

08/06/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3021091365
"Десерт за цялото семейство с неустоим плодов вкус и аромат "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо873
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с динята. Нарязваме около 5 ч.ч. (общо около 1 л) диня, като отстраняваме семките. Слагаме я в тенджерка и поръсваме със захарта. Оставяме я да си отпусне сока за около 30 мин.

В едната чаша със студена вода слагаме двете лъжици нишесте да се разтвори с разбъркване. Слагаме тенджерата с динята на среден котлон да кипне, добавяме с разбъркване нишестето, намаляваме котлона и бъркаме още 3 мин.

Отстраняваме от котлона, добавяме ванилията, разбъркваме внимателно и оставяме да се охлади. Едновременно с това разтваряме две пакетчета желатин в другата чаша със студена вода и изчакваме да набъбне за около 30 мин.

След това слагаме на водна баня да се затопли, като отстраняваме преди да е завряла течността с желатина. Оставяме настрани да се охлади.

Когато сместа с динята и тази със желатина се охладят ги смесваме и разбъркваме внимателно.

Изсипваме сместа в подходяща форма за замразяване (аз импровизирах като използвах продълговати пластмасови кутии от опаковки от бисквитки) и веднага нареждаме с леко притискане нарязаните на полумесеци обелени кайсии и плодчетата черна боровинка.

Когато така приготвеният плодов сладолед е достатъчно студен, за да се сложи във фризера, увиваме формите със стреч фолио и слагаме в камерата да замръзнат (желателно е поне за няколко часа).

Изваждаме ги от формите точно преди консумация, нарязваме ги на правоъгълни или триъгълни форми и забождаме с дървени клечки за сладолед.

Поради използването на желатин, сладоледа не става на корав лед, а е с много приятна текстура. Именно затова е много подходящ както за възрастни, така и за малки деца, без да се притеснявате, че може да ги заболи гърлото след консумация.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

zarq666@gmail.com
zarq666@gmail.com
09.06.2017 16:26
Благодаря! Експериментирах при приготвянето на тази рецепта, но се получи вълшебен плодов вкус с много приятна и галеща небцето текстура!
Поздрави!
:)
1
0
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
09.06.2017 10:21
Зарче, поздравявам те, рецептата е лятна освежаваща фантазия!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв