Кейк с меласа и медена глазура

09/06/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 154
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 100 г меко
  • захар - 100 г
  • сол - 1/4 ч.л.
  • сода - 1 ч.л. за хляб
  • меласа - 320 г
  • яйца - 3 броя
  • брашно - 350 г
  • сметана - 120 мл течна сладка
  • за глазурата
  • мед - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със солта, содата и захарта, докато се получи пухкав крем.

Добавете меласата и няколко лъжици от брашното. Разбъркайте хубаво и добавете едно по едно яйцата.

Отново разбъркайте до хомогенност и добавете на части останалото брашно, редувайки го със сметаната. Получава се по-гъсто и хомогенно тесто.

Сипете тестото в намаслена форма за кейк, загладете повърхността и сложете кейка с меласа да се пече в предварително нагрята фурна на 160 градуса фурна за 40 минути.

Изпечения кейк с меласа оставете да се охлади във формата и едва тогава го извадете.

Загрейте маслото и меда в съд на котлона, колкото да се смесят и без да завират. Намажете с тази глазура кейка с меласа. Поднесете го напълно охладен.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар