Рогчетата на мама

09/06/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач 1x
"От рубриката - Храна за душата от кухнята на мама - вкусни рогчета "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 524
  • Преглеждания за месеца233
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • яйца – 3 бр.
  • жълтъци – 2 бр.
  • кисело мляко – 1 ч.ч.
  • вода – 100 мл топла
  • сол – 1 ч.л.
  • захар – 1 с.л.
  • суха мая – 1 ч.л.
  • брашно – около 500 г
  • белтъци – 2 бр. за намазване
  • сирене – 100 г
  • извара - 100 г
  • масло – 200 г меко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете пресятото брашно, маята и солта. Добавете киселото мляко, разбитите яйца с жълтъците и топлата вода, замесете гладко и меко тесто. Завийте със стреч фолио купата и оставете на топло да удвои обема си.

Премесете втасалото тесто, разделете го на 8 равни части, които оформяте на топки. Върху обилно набрашнен плот разточете топките тесто на тънки листове, като се стремите да са еднакви и правоъгълни.

Наредете листите един върху друг, като помежду им мажете обилно с меко масло, последния лист – не мажете.

Разточете натрупаните листи на тънка отново правоъгълна кора и поръсете със сместа от настърганото сирене и извара, разрежете кората на ленти, а лентите на правоъгълни парчета.

Всяко парче навивате на рулце и подреждате в тава покрита с партия за печене, намажете оформените рогчета с разбитите белтъци.

След 20-минутен престой на топло поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 20 минути до приятен златисто-кафяв загар.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена
Албена
09.06.2017 15:23
Много апетитни и примамливи!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв