Сварен шоколадов сладкиш

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Сварен шоколадов сладкиш
Снимка: Мария Симова
1 / 3
09/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Сладкиш с шоколад и сладолед - една комбинация, която никога няма да ни омръзне"

Необходими Продукти

  • захар - 2 ½ ч.ч.
  • какао - 8 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • масло - 200 г
  • ванилия - 2 бр.
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 1 ½ ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В метален съд разтопете маслото, добавете захарта, водата, какаото и ванилиите.

Оставете сместа да кипне и отстранете от огъня, отделете 1 ч.ч. от сместа и оставете да се охлади.

Разбийте яйцата на пяна и добавете охладената смес, разбъркайте добре.

Добавете предварително смесените пресято брашно и бакпулвер и отново разбъркайте до гладка смес.

Сипете сместа в тава намазана с масло и поръсена с брашно. Поставете тавата в предварително нагрята фурна на 180 градуса и печете около 25 минути до готовност.

Горещия сладкиш полейте с отделената шоколадова смес равномерно и оставете да се охлади.

Сервирайте с лъжичка сладолед!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: