Бакла с картофи

10/06/2012
от БогиНовак
"Зеленчукова вкусотия, която ще ви накара пръстите да си оближете "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 442
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • бакла - 250 г
  • картофи - 500 г
  • тиквички - 1 брой
  • зехтин - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • горчица - 1 с.л.
  • къри - 1/2 ч.л.
  • соев сос - 4 с.л.
  • лук - 1 стрък зелен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете картофите и ги сложете да се сварят до полуготовност. Охладете ги, обелете ги и нарежете на кубчета. Оваляйте ги в сол, черен пипер, малко къри и горчицата.

Нарежете тиквичката на тънки парчета и почистете баклата. Бланширайте баклата за няколко минути в кипяща вода и след това изплакнете под студена.

Загрейте олио или зехтин в дълбок тиган и добавете картофите. Разбъркайте ги и оставете да се пържат, докато хванат лек захар.

Тогава добавете баклата и тиквичките и полейте със соевия сос. Задушавайте всичко за 5-10 минути и снемете капака.

Добавете подправки на вкус и оставете на котлона, докато течността изври. Поднесете баклата с картофи с накълцан пресен лук.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар