Веган десерт

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Веган десерт1 / 2
10/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12-15 бр.
"И веганите си хапват вкусни десерти? Опитайте и ще се уверите сами"

Необходими Продукти

  • соево мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/4 ч.ч. олио от гроздови семки
  • ябълков сок - 2 с.л.(или кленов сироп)
  • кафява захар - 1/4 ч.ч.
  • оцет - 1 ч.л. ябълков
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • брашно - 1 ч.ч. + 2 с.л.
  • какао - 3/4 ч.ч. натурално
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • орехи - 70 г натрошени или стафиди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте в купа соевото мляко, олиото, кленовия сироп или ябълковия сок, захарта, оцета и ванилията.

Отделно смесете и пресейте заедно брашното, какаото, содата, бакпулвера и солта.

Към влажните съставки при непрекъснато бъркане добавете сухите и разбийте добре с помощта на миксер.

Объркайте сместа със стафиди или орехите и разпределете в капсулките в тавичката за мъфини до 2/3 от обема на всяка. Може да използвате и стандартни форми за мъфини с хартиени кошнички.

Сложете веган десертът да се пече в предварително загряна на 170 градуса фурна за 25-30 минути или докато клечката излезе суха.

Оставете десертчетата да се охладят напълно върху решетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

маира
маира
Супер е
01.01.2014 12:35
1