Фокача с кайсии и прошуто

09/06/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4428912545
"Вкусна комбинация, небрежен шик и неповторим аромат - така най-добре можем да опишем това предложение "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо221
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе тестото за фокачата като пресеете брашното и солта в купа. Добавете маята, зехтина и топлата вода и замесете тесто. Оформете го на топка, намажете купата и тестото със зехтин и покрийте с кърпа.

Оставете тестото да втаса за около 40 минути. При готовност разделете тестото на две. Оформете с точилка или с ръце кръг или правоъгълник с големина по желание и според тавата, която ще използвате.

Тестото не трябва да е разточено на много тънко за фокача. Поставете разточеното тесто в намазана тава със зехтин или застлана с хартия за печене.

Направете с пръсти малки набождания по тестото да се получат улейчета и намажете със зехтин. Отгоре наръсете с натрошеното на малки парчета козе сирене. Върху сиренето подредете нарязаните на тънки парчета кайсии.

Изпечете в загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин. Извадете и оставете да поизстине. Нарежете на парчета и отгоре небрежно поставете по едно тънко парче прошуто.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!