Сандвич с домашна тортила от лимецово брашно

09/06/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
"Толкова вкусно, толкова здравословно - как да не му дадете 5 звезди за добрата идея "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо193
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За тортилите
  • брашно от лимец - около 2 - 3 ч.ч.
  • сол - 1 ч. л.
  • вода - 2 ч.ч
  • зехтин - 1 с.л.
  • колбас - 200 - 300 г шунков салам
  • домати - 3 - 4 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • масло - за мазане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези тортили се правят на принципа на палачинките - без месене. Ще разбъркаме сместа с помощта на тел, но ако ви е по-удобно може и с миксер.

В дълбока купа слагате водата, солта и зехтина, разбърквате ги добре и добавяте поетапно брашното. Сместа трябва да наподобява палачинкова смес, нито много течна, нито много гъста.

Слагате на котлона тиган с незалепващо покритие, ако желаете може периодично да го намазвате с масло, преди печенето на всяка тортилята.

След като се е загрял тиганът слагате един черпак от сместа в него и разнасяте с помощта на поклащане, така че сместа да се разлее по цялото дъно.

Не трябва да слагате тортилите една върху друга, след като ги махнете от тигана, за да не се станат меки и жилави. Трябва да изстиват самостоятелно. След като изстинат можете да сглобите сандвича.

Измивате и нарязвате доматите на колелца. Краставиците ги обелвате, ако искате може да не ги белите, а само да ги измиете. Тях нарязвате на колелца. Шунковия салам го режете на лентички.

Маслото с което ще мажете тортилите, трябва да го оставите на стайна температура, за да омекне.

Намазвате торитилята с масло, нареждате шунков салам, няколко резенчета домат и краставица. Сгъвате и можете да си нарежете на хапки.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар