Сърце от спанак и рикота

10/06/2017
"Когато сте влюбени, всичко е по-вкусно "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо230
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • спанак - 4 връзки
  • рикота - 300 г
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз
  • черен пипер
  • яйца - 4 бр.
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте спанака, сложете го в тенджерка и задушете, без да добавяте вода, само със собствената, която той ще пусне.

Добавете малко зехтин и ситно нарязаната скилидка чесън. Овкусете със сол и черен пипер на вкус, прибавете рикотата и бъркайте. Накрая добавете малко магданоз и изключете котлона.

В купичка разбийте яйцата, добавете щипка сол и прибавете към сместа от спанака и рикотата.

Загрейте малко зехтин в тиган с незалепващо покритие, излейте сместа и гответе до готовност на яйцата по ваш вкус.

В чиния сложете форма на сърце, оформете ястието украсете по избор.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар