Кашкавалени гризини

10/06/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор557365523
"Направете деня по-вкусени и ароматен с домашно приготвени кашкавалени гризини "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо781
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • кашкавал – 100 г
  • сирене – 100 г
  • кисело мляко – 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат – 1/2 ч.л.
  • брашно – 3 ч.ч.
  • краве масло – 70 г меко
  • яйца - 1 бр.
  • риган – 1 с.л.
  • мак – 1 ч.л.
  • жълтък - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете сиренето и кашкавала на ренде, добавете яйцето и разбъркайте.

Прибавете смесените кисело мляко със содата и мекото масло, замесете меко. Поставете тестото в хладилник за 2-3 часа да стегне.

След което разточете тестото върху набрашнен плот с дебелина 0.5 см, като се стараете да е правоъгълна кората. Намажете кората с разбития жълтък и поръсете със смесените маково семе и риган.

Нарежете с помощта на нож за пица на тънки 0.5 см и дълги ленти и редите в тава, постлана с хартия за печене, като някои от тях можете да усуквате.

Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна до кафяв загар, оставете напълно да се охладят и сервирайте като занимавка пред синия екран.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар