Гризини от качамак

10/06/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор463516411
"Вкусни импровизации - поканете приятели на бира и ... гризини от качамак "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо349
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • царевичен грис - 2/3 ч.ч. за качамак
  • вода - 2 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • подправки - 1 ч.л. по избор
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд поставяме водата заедно със подправките и зехтина. Оставяме да кипне. На тънка струя сипваме по малко от качамака.

Така варим за около 3-4 минути, докато се получи гъста каша.

Готовата смес сипваме в пош с гладък накрайник.

В тавичка поставяме хартия за печене и тогава шприцоваме дълги и тънки гризини.

Самият качама много бързо изстива, затова трябва да се действа бързо, защото след изстиването му трудно се оформят самите гризини.

Включва се фурната на 80 градуса.

Суши се около 40 минути и постоянно трябва да се проверяват, защото печенето зависи от дебелината на самите тях.

В края на сушенето температурата се увеличава на 150 градуса, като се допекат за около няколко минути.

Този вид гризини могат да се сервират както самостоятелно, така със сос и с дипове.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар