Локум кейк

10/06/2017
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф713302124
"Пред този вкусен локум кейк нито една диета няма шанс "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 378
  • Преглеждания за месеца258
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта на пяна. После се добавят олиото и прясното мляко. Разбъркват се хубавичко, докато яйцата поемат олиото. След това се добавят ванилия, бакпулвер и брашно.

Готовата смес се изсипва в леко намаслена тава и се пече в загрята фурна на 180 градуса.

През това време в подходяща тенджера се слага прясно мляко, захар и какао. Слага се на котлона и се оставя да покъкри малко. Вдига се от огън и се оставя да изстине напълно.

Готовият блат също трябва да изстине. После се разрязва на триъгълници.

Страните на всеки триъгълник се потапят за секунди в млечно-какаовия сос и после се овалват в кокосови стърготини.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Mariana Borisova
Mariana Borisova
16.08.2017 18:39
Каде е локума в рецептата
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв