Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста със сочна наденица

Паста със сочна наденица

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Паста със сочна наденица
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
04/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Като заклети любители на пастите ви уверяваме, че тази направо трябва да добавите към списъка с най-вкусните неща за обяд"

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 с.л.
  • наденица - 3 бр. (около 300 г) телешка сурова
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • чили - 1 ч.л на люспи
  • домати - 400 г на кубчета
  • фусили - 300 г къса паста /фарфале/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете месната плънка от обвивката на наденицата.

Загрейте зехтина на умерена температура и запържете наденицата, като натискате с лъжица, за да се накъса на парченца за около 15 мин. Пържете до златисто.

Междувременно нарежете лука и чесъна на дребно. Намалете температурата на котлона и ги добавете към наденицата. Разбъркайте хубаво. Гответе до омекване или около 5 мин. Добавете чилито на люспи и разбъркайте.

След 2 мин. добавете доматите на кубчета. Отново разбъркайте и гответе около 10 мин. докато се свари пастата. Сварете пастата според указанията на производителя за около 10 мин.

Отцедете и добавете в соса с наденицата. Разбъркайте хубаво, за да се покрие пастата със сос, и сервирайте гореща.

Пастата със сочна наденица е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: