Пържена копърка

10/06/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър9049295
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 246
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • копърка - 500 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1 - 2 ч.л.
  • черен пипер - по желание
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • лимони - 2 изцедени лимона
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте рибките и ги почистете всички, като им отскубнете коремчета. Отново ги изплакнете и ги оставете да изсъхнат добре.

Смесете царевичното и бяло брашно заедно със солта и малко черен пипер и чесън на прах по желание.

Овалвайте копърката в брашняната смес и псукайте да се пържи в 1-2 пръста сгорещено олио. Във фритюрник става най-лесно.

Пържената копърка отцедете преди да извадите от мазнината. Сипете я в чинии и полейте обилно с лимонов сок. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 9
4 2
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Димитър
Димитър
29.08.2013 18:52
това на снимката не е копърка а е сафрид бъдете коректни!
1
0
Миа
Миа
11.06.2013 17:36
това на картинката е сафрид, и копърката мила ми редакция е ЦАЦА. Копърката НЕ се чисти. Чисти се сафрида или ако е дребен по морето му казваме граца ! Преди да пишете някаква рецепта се запознайте коя риба как се казва ... Аз съм от Бургас и ми е много много много смешно като чета такива простотии ....
0
0
Веска
Веска
08.03.2014 20:49
А на тази рибка й казваме трицона.
0
0
Веска
Веска
08.03.2014 20:47
Копърката не я чисти този, който го мързи и може да яде риба, миришеща на тиня.
1
0
vladimir Petrovski
vladimir Petrovski
17.06.2012 14:47
Така предложената рецепта ми харесва.Правил съм я доста пъти поради това че става най бързо и не изисква кой знае какви умения.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв