Домашна Чимичури майонеза

11/06/2017
"Всичко е по-вкусно и апетитно с домашна Чимичури майонеза "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 136
  • Преглеждания за месеца803
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • яйце - 1
  • горчица - 1 с.л.
  • лайм - сока от 1 бр. или сока от 1/2 лимон
  • зехтин
  • подправки - 2 ч.л. смес от подправка чимичури*
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В мерителната чаша на пасатора (или дълбок и тесен съд) се слагат всички съставки без зехтина.

С помощта на пасатора се разбива всичко, докато се прибавя зехтинът на тънка струйка.

Количеството на зехтина зависи от това колко гъста обичате да бъде майонезата. Колкото повече зехтин прибавяте, толкова повече се сгъстява и сместа.

* Подправка Чимичури съдържа опушен червен пипер, сол, магданоз, риган, чесън, черен пипер, мащерка, чили, лук.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар