Шницели от кисело зеле

11/06/2017
"Заради тези шницели от кисело зеле, вече слагаме по два бидона поне "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо814
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кисела зелка - 1 малка, до средно голяма
  • картофи - 3 средно големи /около 500 г/
  • яйца - 2 бр.
  • чесън - 1 голяма скилидка
  • червен пипер
  • черен пипер
  • кимион
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелката се смила в машинка за мелене на месо или в блендер и се отцежда добре.

Картофите се обелват, нарязват се и се сваряват.

Двата компонента се смесват, добавят се подправките и едното яйце и се омесва като кайма - престоява 10-15 минутки.

Намазнява се тава, оформят се шницели, които се подреждат в нея и с разбитото второ яйце се намазват със силиконова четка.

Пекат се в загрята фурна до зачервяване.

Сервират се с чеснов сос или кисело мляко.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар