Солен кекс с чушки

11/06/2017
"Такъв кекс за чудо и приказ сме направили, че как да не го полеем с една бира?"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо297
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • лук - 2 глави
  • сирене - 200 г
  • печени чушки - 1 буркан
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва и се задушава в олио. Прибавя се натрошеното сирене. Малко се пържи. Прибавя се чер пипер.

Разбиват се яйцата. Прибавя се брашното, прясното мляко и нарязаният магданоз. Разбърква се добре и се смесва с лука и сиренето.

Печените чушки се разрязват и чушката се разтваря.

Дъното на йенска тенджера се застила с един ред чушки. Отгоре се налива плънка. Пак се нарежда един ред чушки, плънка и така до привършване на продуктите, като отгоре се завършва с чушки. Пече се.

По желание вътре могат да се наредят и парченца хамбургски салам.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар