Мусака със салам

Elena MatevaElena Mateva
Помощник Готвач
246821731
Мусака със салам1 / 2
11/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Готови ли сте за поредната вкусна импровизация на тема мусака, този път със салам?"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • яйца - 6 твърдо сварени
  • хамбургски салам - 300 г
  • домати - 4 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кашкавал - 100 г
  • сол
  • чер пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, яйцата, саламът и доматите се режат на тънки колелца. Нареждат се на пластове в намазана тава, като продуктите се редуват.

Между пластовете се ръсят сол и черен пипер. Най-отгоре се нареждат картофи.

За заливката брашното се запържва в маслото. Разрежда се с прясното мляко. Полученият сос се излива върху картофите. Запича се.

След като е вече готова, мусаката се изважда, поръсва се с настъргания кашкавал и се пече до зачервяване на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: