Пикантни пелмени с кайма

11/06/2017
РАГ
отРАГПомощник Готвач204710
"Предизвикателство за лакомници - сочни пикантни пелмени с кайма "
Приготвяне120 мин.
Готвене30 мин.
Общо150 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо352
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 450 - 500 г
  • мляко - 70 г
  • растително масло - 1 - 2 л.
  • сол - 1 ч.л.
  • газирана вода - 130 г
  • яйце - 1 бр.
  • за каймата
  • кайма - 500 г смесена
  • лук - колкото повече толкова по - сочни и вкусни
  • чесън
  • сол
  • черен пипер
  • люта чушка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тестото добре. Оставете го за час и половина на стайна температура.

Настържете лука и чесъна. Омесете и каймата с лук и чесън. Овкусете с подправките.

Разточете 3-4 мм кора. Ако имате пелменница, поставете кората върху нея. Направете джобчета и ги напълнете с лъжичка от сместа. Разточете втората кора и оформете шестоъгълните пелменки.

Ако нямате пелменница, изрежете с чаша кръгчета, поставете лъжичка от сместа и затворете кръгчето. Оформете ги, затискайки крайчетата. Поръсете леко с брашно и поставете всички пелмени във фризера.

Можете да ги варите, когато пожелаете, и да имате винаги готови. Пелмените се варят във вряща подсолена вода с добавен червен пипер.

В тенджерата се варят по няколко пелмени и изваждат с решетъчна лъжица. Сервират се топли с масло или заквасена сметана.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар