Шарени пурички

11/06/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор524547391
"Хрупкави пурички със свежа плънка, изпечени до съвършенство "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо359
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд поставяме маслото и задушаваме нарязания на ситно лук. Прибавяме част от листата на лободата и задушаваме за около 4-5 минути.

Останалата част заедно с копъра, чесъна и магданоза поставяме в съд и пасираме до гладка смес. Овкусяваме със сол.

Отделно пасираме яйцето и изварата и също овкусяваме със сол.

Вземаме една кора и я разрязваме на две по дължина и я намазваме с маслото.

В два поша поставяме поотделно двете смеси. Шприцоваме от смесите, като редуваме първо от единия, след това от другия и така, докато свърши кората.

Завива се на пуричка. Ако искате да е по-дебела, навивате по-рехаво, ако ли не - по-стегнато.

Всяка една готова пуричка намазваме с масло, подреждаме в тавичка и изпичаме на предварително загрята на 200 градуса температура.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар