Тортия с аспержи

11/06/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач2122581401
"Солени предястия с изискан вкус - най-доброто допълнение към бутилка изстудено бяло вино "
Приготвяне18 мин.
Готвене25 мин.
Общо43 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо432
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измийте добре под течаща вода аспержите и отчупете жилавата част в основата. Нарежете ги на едри парченца от по 2-2.5 см.

2. Пресния чесън обелете от по-твърдия външен слой и нарежете на същите по големина парченца.

3. В тиган с диаметър 18-20 см загрейте зехтина на среден огън и сложете зеленчуците. Гответе ги около 8-10 минути, бъркайки от време на време. Трябва да омекнат, но не да покафеняват.

4. Отцедете добре и запазете мазнината, част от нея ще използваме, а останалата не изхвърляйте - зехтинът се е ароматизирал от чесъна и аспержите и може да бъде чудесна добавка към друго ястие.

5. Оставете зеленчуците да се поохладят и в дълбок съд разбийте яйцата. Аз използвам големи, размер L или XL, но ако вашите са по-малки сложете повече на брой -5 или дори 6.

6. Сложете аспержите и чесъна при яйцата, разбъркайте ги добре и подправете със сол на вкус.

7. Сложете същия тиган с мъничко от мазнината на слаб до среден огън и изсипете сместа, като заравните във форма на палачинка. Печете около 5 минути и повдигайте с помощта на тънка шпатула, за да контролирате доколко е запечена тортията.

8. Когато е готова от едната страна, обърнете от другата. Това става, като захлупите с чиния по-голяма от диаметъра на тигана и обърнете тортията на нея, а после внимателно плъзнете обратно в тигана (ако в средата е още течна, не се тревожете, просто действайте бързо, за да не се разтече много яйцето). Увеличете малко огъня и запечете за 2 минути.

9. Сервирайте като предястие с компания от чаша хубаво вино.подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар