Пресни картофи с бекон, тиквички и сметана

11/06/2017
"Пресни картофки, които се намират във вкусна и ароматна компания "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо947
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се пресните картофки, едрите се режат на две, малките остават цели с кората.

Намазва се тава с масло и нареждаме картофките, поръсваме с риган, сол, смрадлика, копър, сол.

Разтваря се бульонът в 200 мл гореща вода и сипваме при картофите. Печем в загрята фурна 200 градуса около 25-30 минути, докато омекнат.

В тиган с малко олио се запържва нарязани ленти бекон, тиквичка, обелена и нарязана на кубчета. Поръсват се с малко сол, черен пипер и копър.

Изваждам бекона, сипвам 1-2 с.л. вода и задушавам още малко тиквичката. Бекон и тиквичка се разпределят върху картофите.

Разбиват се яйцата, добавям готварската сметана и нарязани парченца от кашкавала. Заливаме картофките и връщаме във фурната да се запече още 20 минути на 200 градуса.

Сервираме топли със зеленчуци.

Рецептата е от кухнята на Еlti.

Добър апетит, опитайте няма - да сгрешите.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар