Карамелен кайсиев кейк

11/06/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач1722301187
"Божествен вкус и нежен аромат - десерт, на който не може да се наситите "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо706
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Кайсиите се разполовяват, изважда се костилката и се режат на кръгчета. Подреждат се в тавичка (22-24 см диаметър), предварително намаслена и набрашнена).

2. Приготвя се карамелът, като не се оставя да стане прекалено тъмен, а леко златист, и се излива равномерно върху плодовете. Ако обичате да ви е по-карамелено, може да се приготви и малко повече от посоченото в рецептата количество или съответно - по-малко.

3. В купа се разбиват яйцата със захарта до побеляване, прибавят се последователно киселото мляко, олиото и кайсиевият сок при непрестанно разбиване.

4. Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя на части към сместа, като внимателно се разбърква с дървена лъжица с движения в кръг до цялостното му интегриране. Излива се върху кайсиите и карамела.

5. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор - 35-40 минути.

Щом е готов, се оставя да изстине напълно и се обръща върху подходяща чиния.

Да ви е сладко.подобни рецепти тук

5 13
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар