Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле Уелингтън с боровинки

Пиле Уелингтън с боровинки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Пиле Уелингтън с боровинки1 / 2
13/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 лист
  • пилешко месо - 4 обезкостени пилешки гърди
  • зехтин - 3 с.л. екстра върджин
  • чесън - 3 скилидки счукан
  • лук - 1/2 малка глава червен
  • галета - 2 ч.ч. галета
  • риган - 3 с.л.нарязан пресен
  • салвия - 1 с.л. прясно нарязан градински чай
  • мащерка - 2 с.л. нарязан прясна
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л. смлян
  • сол - на вкус
  • боровинки - 1 ч.ч. пресни или замразени
  • орехи - 1 ч.ч. нарязани и леко запечени
  • масло - ¼ ч.ч. разтопено
  • яйца - 1 за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете пилешкото без да го начуквате сс сол и черен пипер. Почистените боровинки се слагат в сгорещеното масло и се варят, докато леко си пуснат соса. Леко се посоляват и се разбъркват с запечените на сух тиган орехи.

Към боровинковата смес се добавят галетата, скълцаната салвия и всички останали подправки. В 3 с.л. зехтин се запържват скълцаните лук и чесън и към тях се добавят пилешките гърди, за да си сменят цвета леко.

Пилешките гърди се подреждат едно след друго по дължина на намазненото бутер тесто, предварително поставено в тава с хартия за печене.

Лукът и чесънът се разбъркват към ароматната смес с боровинки и този сос се полива внимателно върху месото. Внимателно загърнете бутер тестото, като залепите краищата с малко разбито яйце и вода.

Отгоре намажете цялото руло с разбито яйце и малко мазнина. Сложете пиле Уелингтън с боровинки да се пече в загряна на 180 градуса фурна за около 45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка: