Лятна манджа с пушено месо и гъби

11/06/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор499334972
"Вкусно и елементарно за приготвяне - перфектното лятно ястие "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо524
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • печурки – 150 г
  • моркови – 2 бр.
  • пресен лук – 1 стрък
  • тиквички – 1 бр.
  • картофи – 5 - 6 бр. пресни
  • домати – 2 бр.
  • пушено месо – 150 г
  • магданоз – на вкус
  • сол – на вкус
  • черен пипер – на вкус
  • червен пипер – 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зеленчука на ситно заедно с пушеното месо поотделно.

Запържете в малко олио лука, морковите, месото, гъбите и добавете кубче масло.

Добавете доматите, картофите и тиквичките, налейте 300 мл топла вода, разбъркайте и оставете да поври на слаб огън при затворен капак на тенджерата до омекване на картофите.

Добавете червения пипер, черния пипер и посолете. След като отново заври, премахнете ястието от котлона, поръсете с ситно нарязания магданоз, разбъркайте и затворете капака на тенджерата, оставете така около 5 минути.

Сервирайте топла.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14  Мария Симеоно
Гласувах, защото е приятна рецепта, но не ми е ясно, какво означава "пушено месо", това вид колбас някакъв ли да го приема или не. Питам, защото до момента не съм срещала в месарницата/супер "пушено месо". Благодаря!
0
0
marcheva14  Мария Симеоно
В магазина в който пазарувам редовно, а той е един от най-добите в София, пушено месо не се предлага. Затова проявих интерес. Пушено пиле не купувам - вредно е, пушени колбаси - също, така че остава месо, но такова там не се предлага. Това е.
0
0
Мария Симова
Мария Симова
11.06.2017 21:33
учудвам се, че наистина не знаете какво е пушено месо :) както има пушена риба, сланина, бекон така има и месо било то пилешко, пуешко, свинско и т.н. червено пушено месо !!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв