Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пармезанова полента с рагу с наденички

Пармезанова полента с рагу с наденички

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пармезанова полента с рагу с наденички
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
05/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Ароматно и завладяващо вкусно по италиански"

Необходими Продукти

  • за полентата
  • царевичен грис - 100 г за качамак
  • бульон - 400 мл пилешки
  • пармезан - 5 - 6 с.л.
  • масло - 20 г
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • за рагуто с наденички
  • телешки наденички - 2 бр. (около 200 г) сурови
  • лук - 1 глава малка нарязана
  • чесън - 1 скилидка нарязана
  • домати - 400 г обелени на кубчета
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете месната плънка от обвивката на наденичките. Загрейте зехтина в дълбок тиган на умерена температура.

Добавете каймата от наденичките и пържете и натискайте с шпатула докато стане на трохи, около 10 минути. Добавете предварително нарязаните лук и чесън. Разбъркайте хубаво и пържете до омекването им или около 5-7 минути.

Добавете доматеното пюре, разбъркайте и гответе 2 минути. Добавете доматите на кубчета. Гответе около 15 минути докато течността се поизпари.

Междувременно направете полентата, като сложите бульона в тенджера да заври. След като заври намалете котлона на умерен към слаб и започнете да добавяте по малко от гриса, като бъркате постоянно.

Гответе с непрекъснато бъркане около 10 минути или докато полентата се сгъсти и свари. Добавете пармезана и отново разбъркайте.

Добавете заквасената сметана и маслото. Разбъркайте докато се разтопят. Сервирайте полентата в дълбока чиния и върху нея рагуто с наденички.

Пармезановата полента с рагу с наденички е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: